Już w najbliższą sobotę rozegra się pierwszy wyścig sezonu i jednocześnie zainauguruje on start sezonu.Co najciekawsze wyjątkowo w tym roku rozegra on się na słonecznym torze w Bahrajnie.
Do faworytów należą reprezentanci dwóch zespołów a mianowicie Mercedes GP oraz Renault,zawodnicy LeSiU,Krzysed oraz Mintek powinni doświadczyć na niezapomnianych emocji ale oczywiście nie tylko oni będą rozdawać karty może zadziwić nas nie dawno zapisany kierowca Mclarena Torpeda który napewno będzie chciał zdobyć mistrzostwo,są również Vinni oraz arek204 którzy też będą mocno naciskać.W dalszym ciągu czekamy na resztę zawodników z którymi rywalizacja będzie ciekawa.
A teraz może coś o torze...
Tor w Bahrajnie(Shakir) jest położony na malowniczej pustyni ale napewno dla kierowców nie to jest najważniejsze,straszny upadł panujący na codzień będzie dokuczał kierowcą oraz bolidą które mogą stać się awaryjne.Tor shakir jest bardzo dobrym torem do walki wszyscy zawodnicy wspominają go bardzo dobrze.
Nowinki
W tym sezonie FIA przeprowadziło tasowania w zasadach co najważniejsze dodała pare nowych zasad które wam przedstawie.
Pierwszą z zasad i chyba najistotniejszą jest że bolidy muszą jechać z maksymalną ilością paliwa
Drugą to opony które po kwalifikacjach muszą zostać w takim samym stanie bez prawa zmiany ich
Kolejną jest wprowadzenie paru nowych zespołów do grona F1 czy podałają zadaniu? zobaczymy
A więc na zbliżający się sezon chciał bym życzyć w imieniu całego zespołu FIA powodzenia
Nie jestem pewien czy krzysed i lesiu mają szansę na wygranaąą :] patrzeliście w MRO w ranku na poszczególne czasy kierowców zapisanych na ten sezon :] ... Lepiej spojrzeć... i niestety najszybszy czass mam ja xD